Wednesday, July 1, 2009

Criza….un cuvant prea des utilizat in ultimul timp, scuza pentru orice nu merge bine si pentru incercarile unora de a scoate bani din ideile care de prea mult timp bantuie capul unora si nu au aplicare.
Din a doua categorie face parte si o domnisoara, pe al carei blog am ajuns din intamplare, la recomandarea unui prieten.
Obiecte artizanale, din seria “hand-made” (un sinonim pentru calitate uneori in imaginatia oamenilor pare-se), impanzesc site-ul, unele mai mult sau mai putin inspirate, cu preturi nu chiar de criza.
Minunate obiecte de decor pentru corpul uman, bijuterii din pietre semipretioase, sticla si mult sarma de diverse soiuri.
Dar eu sunt carcotas din fire si arunc un ochi mai de aproape. Pozele sunt mari si-mi permit sa vizionez, marit , obiectele realizate si calitatea acestora . Dupa o analiza in mare a “productiei”, care e destul de vasta, dand senzatia ca acea domnisoara nu are nimic mai bun de facut toata ziua , mi se confirma banuiala: succesul strica pana si imaginatia celui mai entuziast artist. De la primele obiecte pana la ultimele, este clara tendinta de a produce din ce in ce mai mult si mai prost. Calitatea nu mai e cea de la inceput iar Originalul incepe sa dispara, obiectele fiind variatuni pe aceeasi idee. Destul de plictisitor, daca esti in cautare de modele noi de adaugat la colectie sau de dat cadou. Denumiri fanteziste insa vor sa te cucereasca alaturi de unele descrieri artistice ale obiectelor din ce in ce mai sarace in pietre si cu tot mai multa sarma “argintata” .
Curiozitatea ma impinge sa mai revin uneori pe acel blog in cautarea unei luminite care sa ma faca sa cred ca imaginatia nu a murit chiar de tot. Stau, ma uit si ma intreb unde a disparut fantezia care a dus la aparitia primelor bijuterii, dragutze chiar si pt cineva care nu are nici un sentiment de atractie pt impopotonari sofisticate. Din pacate rar se intampla sa gasesti un obiect care sa mai atraga privirea prin calitate si expresivitate.
Dar sa nu fim asa pesimisti imi spune constiinta…poate mai revin pe blog, in cautarea unei piese demne de a-mi cheltui banii cu vre-o ocazie importanta cand ma va lasa si pe mine imaginatia si nu voi avea alta idee mai buna de cadou.

No comments: